Waarvoor kan ik een schoonmaakbedrijf inhuren?

Er zijn verschillende schoonmaakbedrijven ieder met zijn eigen diensten en specialisaties. Vaak kan je beginnen met een eenvoudig pakket qua schoonmaak en die altijd nog aanvullen waar nodig is. Met een eenvoudig pakket wordt vaak bedoelt het afstoffen van de bureaus, het verschonen van de prullenbakken, de toiletten schoonmaken en natuurlijk het stofzuigen en dweilen van het pand. Als je kijkt naar een uitbreiding van de diensten, zijn er een aantal werkzaamheden die je ook zou kunnen uitbesteden aan het schoonmaakbedrijf zoals:

  • Aanvullen van spullen (zeep, toilet- en keukenpapier)
  • Keuken schoonmaak (incl. afwassen)
  • Reinigen van interieur en sanitair
  • Zonnepanelen reiniging
  • Gevelreiniging
  • Reinigen van tapijten
  • Glasbewassing
  • Klein onderhoud

Uitbesteding schoonmaakwerkzaamheden

Als bedrijf kan je ervoor kiezen om verschillende schoonmaakbedrijven in te huren voor alle schoonmaakwerkzaamheden die je wil uitbesteden. Of je kan ook ervoor kiezen om voor één schoonmaakbedrijf te kiezen die alle schoonmaakwerkzaamheden aanbiedt. De meest voorkomende reden waarom je een schoonmaakbedrijf kan inhuren is dat je de schoonmaakwerkzaamheden niet zelf hoeft te doen. Wat ook een groot pluspunt is dat je altijd binnenkomt in een schoon pand. Dit werkt niet alleen prettiger voor jezelf, maar ook voor je personeelsleden.

Niemand hoeft zich meer druk te maken om de schoonmaakwerkzaamheden en zowel jij als je team kunnen jullie volledig focussen op jullie eigen werk. Niet alleen worden de taken wat betreft schoonmaak uit handen genomen, maar het inhuren van een schoonmaakbedrijf heeft ook andere pluspunten. Doordat het pand door een professional maar ook secuur wordt schoongemaakt stijgt het imago van je bedrijf door de professionaliteit die het uitstraalt naar de bezoekers van het pand.

Voordelen en verwachtingen

Als je een schoonmaakbedrijf inhuurt kan je niet alleen de beste kwaliteit verwachten maar ook de beste schoonmaakmiddelen. Waar jijzelf geen idee hebt wat je moet gebruiken om die rode wijnvlek op het tapijt die ontstaan is tijdens de vrijdagmiddagborrel weg te halen, weet het schoonmaakbedrijf er wel raad mee. Wat nog een groot voordeel kan zijn is dat de schoonmaakbedrijven vaak ook aanvullende diensten kunnen aanbieden of zelfs pakketten met meerdere diensten. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van één schoonmaakbedrijf voor de verschillende soorten diensten die jij nodig hebt, in plaats van meerdere schoonmaakbedrijven in te moeten huren.

De meest voorkomende aanvullende diensten zijn glazenwasserij en vloer- en sanitair reiniging. Bij sommige schoonmaakbedrijven krijgt je korting aan de hand van de hoeveelheid diensten die je bij hen afneemt. Je bent dan goedkoper uit om het volledige pakket bij één schoonmaakbedrijf te nemen dan verschillende schoonmaakbedrijven in te huren en daar verschillende diensten af te nemen. Niet alleen qua kosten kan dat schelen, maar ook in de dienstverlening.

Als er iets geregeld moet worden hoef je niet te schakelen tussen de verschillende schoonmaakbedrijven. Een schoonmaakbedrijf is verantwoordelijk voor alle diensten omtrent schoonmaken, zo weet je gelijk waar je moet zijn als je vragen hebt. Dit maakt de communicatie voor beiden partijen makkelijker. Dit zorgt voor overzicht en overwicht ook als je het even aan iemand anders binnen het team moet uitbesteden. Hij of zij hoeft dan niet alles door te spitten, maar weet precies waar die moet zijn. 

Search