Wat kost een schoonmaakbedrijf?

De kosten van een schoonmaker kunnen over het algemeen variëren tussen de 15-30 euro per uur. Voor de zakelijke markt is het daarom vaak voordeliger om een schoonmaakbedrijf in te huren, om ervoor te zorgen dat er altijd iemand beschikbaar is om de schoonmaakwerkzaamheden van het kantoor te doen.

Voor het berekenen van de kosten van het inhuren van een schoonmaakbedrijf spelen er allerlei factoren mee. Vraag daarom altijd bij het schoonmaakbedrijf die je op het oog hebt een offerte aan. De kosten zijn vaak afhankelijk van factoren, zoals hoeveel m2 is het pand, gaat het om meerdere verdiepingen, om wat voor soort diensten gaat het, welke tijden moet er worden schoongemaakt, maar ook hoe vaak moet er iemand aanwezig zijn.

Al deze factoren spelen een rol in het maken van de offerte, het is daarom aan te raden zeker bij voor het eerst kiezen van een schoonmaakbedrijf, meerdere offertes aan te vragen bij verschillende schoonmaakbedrijven. Het is op die manier makkelijker om de diensten en kosten te vergelijken om er zeker van te zijn dat niet alleen de schoonmaak in goede handen wordt achter gelaten, maar dat je niet onnodig extra kosten hebt.

Niet alle schoonmaakbedrijven hebben hetzelfde aanbod qua diensten en door offertes aan te vragen weet je precies wat welk bedrijf aanbiedt en voor hoeveel. Aan de hand van wat jij nodig hebt kan je dan een besluit maken. Vaak ben je ook goedkoper uit als je een schoonmaakbedrijf voor langere tijd inhuurt en voor meerdere diensten. Het schoonmaakbedrijf zakt dan vaak sneller in prijs dan als je ze eenmalig inhuurt. Vraag daarom bij ieder schoonmaakbedrijf die je benadert altijd een offerte op maat aan. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat en kom je niet voor verrassingen te staan.

Search